Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

З початку війни МОЗ зібрало гумдопомоги на понад 2,5 мільярди гривень

29 березня 2022
777

З 24 лютого по 28 березня Міністерство охорони здоров’я зібрало понад 2 372  тонни ліків, медичних виробів, медичного обладнання та інших товарів. Загальна вартість допомоги, яка надана Україні за 34 дні війни, складає понад 2 574 000 000 гривень. 

З перших днів російського вторгнення гуманітарною та благодійною допомогою медичного спрямування нашу державу активно підтримують такі країни як: Польща, Латвія, Литва, Німеччина, Велика Британія, Ізраїль, Індія, Данія, Франція, Угорщина, Казахстан, Японія та інші.

До України у великих об'ємах надходять ліки та медичні засоби від міжнародних організацій, серед яких: ВООЗ, ЮНІСЕФ, Direct Relief, «Лікарі без кордонів»,  Британський ПЛАСТ, HOPE Worldwide. Також до збору допомоги долучився БФ “Фонд Ріната Ахметова” та Фонд Віктора Пінчука.

З початку російської агресії численні партії гуманітарних вантажів надійшли від іноземного та українського бізнесу. Зокрема, допомогу надали: Teva, Bayer, Novo Nordisk, Pfizer, Abbot, Amarox, Nestle, Medtronic, GE, Emergent biosolutions, Sanofi, Eric, Біофарма, Stada, Фармак, Galexis, Stada, Novartis, AstraZeneca, Solve Care, Circle Health Group, Zarys, Dr.Reddy's, Серв'є Україна, EQL Pharma, MBI Pharma, Iromed, Crown Agents, SOL-Millennium, Roche Ukraine та інші. 

Також на українські склади доставлено гуманітарні вантажі від клініки Ernst von Bergman, німецької університетської клініки Schleswig-Holstein та польської  клініки Vetspec - Centrum Zdrowia Małych Zwierząt.

Нині зібрану медичну гуманітарну допомогу розвезено до медичних закладів у регіонах України, які найбільше потерпають від російського вторгнення.