Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Впроваджується електронний реєстр відповідальних за введення в обіг медичних виробів

29 грудня 2022
476

На початку січня запрацює електронний реєстр осіб, відповідальних за введення в обіг медичних виробів.

Реалізація цього проєкту надасть змогу розвивати єдиний інформаційний простір для обміну даними та взаємодії між усіма учасниками процесу, що відповідають за обіг медичних виробів, – від подачі заяви на реєстрацію до контролю обігу медичних виробів на ринку. 

Раніше була проведена демо-зустріч, де всі охочі мали змогу ознайомитися з функціональними можливостями розробленого програмного продукту, а саме – було продемонстровано інтерфейс електронного кабінету інформаційно-комунікаційної системи реєстру осіб.

«Впровадження реєстру осіб як повноцінного електронного публічного реєстру в перспективі спростить процедуру введення в обіг медичних виробів, – коментує заступниця міністра охорони здоров’я з питань цифрового розвитку Марія Карчевич. – Це надасть можливість інтегрувати дані системи з іншими програмними продуктами, у тому числі державними інформаційними ресурсами, оскільки програмне рішення розроблено на основі платформи реєстрів Мінцифри. А також забезпечить єдиний уніфікований підхід до стандартів внесення та обміну інформацією, використання єдиних інтерфейсів та довідників».

Користувачів ознайомили з програмним продуктом, інструкцією для користування та провели анкетування, за результатами якого буде визначені наступні рішення для розвитку. З інструкцією користувача можна ознайомитись за посиланням: https://drive.google.com/file/d/1IKeCsqTZsWVr4qb2GW09MGumCbClf1lD/view