Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

ВООЗ передає Україні автомобілі невідкладної допомоги для забезпечення невідкладних потреб у сфері охорони здоров’я в умовах війни

23 січня 2023
160

Львів, 23 січня 2023 року — Бюро ВООЗ в Україні передало Міністерству охорони здоров’я України 26 автомобілів швидкої допомоги для забезпечення невідкладних потреб пацієнтів у сфері охорони здоров’я під час війни.

«ВООЗ підтримує українську систему охорони здоров’я, яка зазнає постійних атак під час війни, шляхом надання медичних засобів та обладнання у координації з Міністерством охорони здоров’я України та іншими партнерами, — сказав д-р Ярно Хабіхт, Представник ВООЗ в Україні. — Ці автомобілі допоможуть рятувати життя та надавати життєво необхідну допомогу людям в Україні під час війни».

До складу пожертви увійшли 6 автомобілів для перевезення пацієнтів та 20 реанімобілів, обладнаних кисневими балонами, дефібриляторами, транспортними апаратами ШВЛ та іншим медичним обладнанням, що дозволяє транспортувати тяжкопоранених пацієнтів до закладів охорони здоров’я.

Починаючи з 24 лютого 2022 року, ВООЗ та її партнери передали Міністерству охорони здоров’я України понад 30 автомобілів швидкої допомоги. Більше – планується надати протягом року.

Віктор Ляшко, міністр охорони здоров’я України, зазначив: «Кожного дня війна ставить перед нами нові виклики і в роботі, і просто в житті. Ми всі зіштовхнулися з великою кількістю втрат та руйнувань, однак наше головне завдання залишається незмінним — піклуватися про здоров’я людей. Я щиро вдячний Всесвітній організації охорони здоров’я за значну допомогу та всебічну підтримку. Завдяки нашим спільним зусиллям українська медична система продовжує працювати. Уже сьогодні ці автомобілі швидкої допомоги почнуть рятувати життя українців».

Ця пожертва стала можливою завдяки фінансовій підтримці Європейського Союзу.

«З початку війни росії проти України було зруйновано сотні медичних закладів. Разом із гуманітарними партнерами, такими як ВООЗ, і в тісній координації з українським урядом, ми підтримуємо систему охорони здоров’я, щоб українські медичні працівники могли продовжувати рятувати життя по всій країні», — сказала Клаудія Амарал, керівниця відділу гуманітарної допомоги ЄС в Україні.

Від початку війни ВООЗ доставила в Україну понад 2 000 тонн медичних засобів, що рятують життя. Серед них: електрогенератори, автомобілі невідкладної допомоги, запаси кисню для медичних закладів, матеріали для надання допомоги у разі травм і проведення невідкладних оперативних втручань, медикаменти для лікування неінфекційних захворювань та багато іншого.