Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

МОЗ спільно з волонтерами забезпечили аптечками понад 16 тисяч українських захисників та захисниць

17 листопада 2022
1853

За час повномасштабного вторгнення росії Міністерство охорони здоров’я спільно з благодійним фондом «Солом’янські котики» передало понад 16 тисяч індивідуальних аптечок для українських захисників і захисниць.

Благодійний фонд «Солом’янські котики» щотижня проводить тренінги з тактичної медицини для захисників та захисниць нашої країни. Після навчання обов’язково видають індивідуальні аптечки, які отримали від Міністерства охорони здоров’я. У згаданих індивідуальних аптечках є все необхідне для порятунку життя на полі бою.

Власне з перших днів війни спільнота «Солом'янських котиків» фокусується, зокрема, на тактичній медицині та навчанні домедичній допомозі цивільних. Співпраця волонтерів із МОЗ розпочалася навесні. Станом на зараз  проведено тренінги з тактичної медицини для військових, поліцейських і рятувальників у багатьох регіонах: на Київщині та в Києві, Харківщині, Чернігівщині, Житомирщині, Дніпропетровщині, Миколаївщині, Одещині. 

«Практичні навички для порятунку життя вкрай важливі, – зазначає заступниця міністра охорони здоров’я з питань цифрового розвитку Марія Карчевич. – У критичній ситуації боєць згадає лише те, що відпрацював на практиці. Тому Міністерство всіляко заохочує і підтримує команди волонтерів, надто тих, які несуть ще й практичні знання».

«Більшість поранених у бою гинуть від критичних кровотеч. І їх можна врятувати, якщо вчасно і правильно надати домедичну допомогу, – роз’яснює виконавчий директор фонду Андрій Єрофєєв. – Наші інструктори навчають, як рятувати себе та побратимів поруч. Адже без навичок аптечка – це лише гарний аксесуар».