Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

В.о. ректора Одеського національного медичного університету не допускають на робоче місце

19 липня 2018
3783

17 липня 2018 року МОЗ України достроково розірвало контракт з ректором ОНМедУ Валерієм Запорожаном. До призначення нового ректора у встановленому законодавством порядку виконання обов'язків ректора Одеського медуніверситету покладено на завідувача кафедри психології  Костянтина Аймедова.

Станом на 19 липня Костянтин Аймедов не може приступити до виконання обов’язків ректора ОНМедУ, оскільки охорона університету і співробітники університету не допускають його на робоче місце.  Такий розвиток подій підтверджує, що керівництво ОНМедУ не налаштоване на співпрацю та вчиняє дії, що свідчать про відвертий саботаж та невиконання наказів МОЗ України.

Міністерство стурбоване такою позицією співробітників ОНМедУ, оскільки блокування роботи офіційно призначеного в.о.ректора не лише унеможливлює подальше проведення комісійної перевірки МОЗ України, але й може негативно відобразитися на функціонуванні університету в період вступної кампанії.  

Комісія МОЗ України, що здійснює перевірку дотримання ректором Одеського медуніверситету Валерієм Запорожаном статуту університету та умов контракту з Міністерством, продовжує перебувати в ОНМедУ. Однак комісія не отримала всі необхідні документи для проведення перевірки, а також не отримала письмових пояснень щодо ненадання таких документів, що унеможливлює фактичне здійснення перевірки.

МОЗ України звертає увагу на те, що накази МОЗ є обов’язковими до виконання,  а керівництво та інші працівники ОНМедУ зобов’язані у своїй роботі керуватися, у тому числі, наказами МОЗ. Наголошуємо на необхідності допустити Костянтина Аймедова на його робоче місце та забезпечити належні умови роботи для комісії МОЗ України.

МОЗ України інформуватиме про подальший перебіг подій та результати роботи комісії.

Читайте також