Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Віктор Ляшко: Працюємо над планом розвитку та відновленням лікарень Київщини

2 травня 2022
435

Сьогодні в Міністерстві охорони здоров’я України відбулась робоча зустріч Міністра охорони здоров’я України Віктора Ляшка з  головою Київської ВА Олександром Павлюком, керівником гуманітарного напрямку Київської ОВА Олексієм Кулебою та директором Департаменту охорони здоров’я Київської ОДА Оленою Єфіменко. 

На зустрічі було обговорено План розвитку та відновлення закладів охорони здоров’я Київської області, який враховує принцип кластеризації лікарень. 

“Українські лікарні, в які поцілили кулі та снаряди російських окупантів, будуть відбудовані, а інші заклади охорони здоров’я будуть технічно оснащені відповідно до їх ролі в госпітальному окрузі. Ми не будемо зосереджуватись виключно на відбудові зруйнованого - ми запустимо відразу і новий, інфраструктурний, етап реформи системи охорони здоров’я”  –  розповів міністр охорони здоров'я

Нова мережа закладів охорони здоров'я формуватиметься з урахуванням кращих європейських практик.  

Медичні заклади будуватимуться відповідно до принципу госпітальних округів та поділятимуться на надкластерні, кластерні, загальні та пункти первинної медичної допомоги.

Відповідно, наднакластерні лікарні надаватимуть пацієнту найширший спектр послуг – їх має бути не менше 20. Кластерні медзаклади міститимуть як мінімум 13 сервісів для пацієнтів. Загальні  лікарні забезпечуватимуть 6-11 послуг.