Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Віктор Ляшко: Німеччина підтримує Україну на шляху до членства в ЄС

12 травня 2022
316

Німеччина підтримує прагнення України на її шляху до членства в Європейському Союзі. Також країна продовжить надавати необхідне медичне забезпечення українським переселенцям,  які попросили тимчасового прихистку у Німеччині. Про це Віктор Ляшко повідомив за підсумками розмови з міністром охорони здоров'я Німеччини Карлом Лаутербахом. 

Наразі вже працює ряд евакуаційних маршрутів, які доставляють поранених українців до німецьких клінік. Зокрема, щотижня МОЗ відправляє українських поранених та хворих спеціальним медичним авіарейсом Luftwaffe Збройних сил Німеччини до шпиталів країни.

«Ми дякуємо Німецькому уряду за справжнє дружне плече та підтримку, яку ми маємо від німецьких колег. Це лікарські засоби, розхідні матеріали та медичне обладнання. Маю сподівання, що у майбутньому Німеччина також зможе долучитися до відновлення зруйнованих російськими окупантами закладів охорони здоров’я, які ми будуватимемо з урахуванням кращих європейських практик», — сказав Віктор Ляшко. 

Міністри охорони здоров'я України та Німеччини також обговорили питання реабілітації та протезування. Через війну сотні українців, зокрема й діти, втрачають кінцівки та потребуватимуть протезування у майбутньому.  Наразі МОЗ проводить перемовини з європейськими партнерами, аби частину виробництва компаній, які займаються виготовленням протезів, сфокусувати на території України. 

Також домовилися, що бригади німецьких лікарів, які використовують передові технології для лікування опікових травм, поділяться досвідом з українськими медиками. 

Під час зустрічі підняли й питання виходу німецьких фармацевтичних компаній з російського ринку. МОЗ продовжує наполягати на тому,  що провідним європейським фармвиробникам не місце на ринку країни-агресора, яка щодня вбиває українців.