Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Віктор Ляшко на КПВВ «Станиця Луганська»: Якнайбільше українців мають отримати доступ до вакцинації проти COVID-19

12 лютого 2022
1672

У суботу, 12 лютого, міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко відвідав із робочим візитом безоплатні пункти тестування та щеплення проти коронавірусу, розташовані на території контрольного пункту в’їзду-виїзду (КПВВ) «Станиця Луганська». 

«Сьогодні Україна має потужну підтримку від Литви, яка передає нам вакцину Johnson & Johnson для щеплення українців, зокрема з тимчасово окупованих територій на пунктах пропуску. Це дозволить нам захистити ще більше наших громадян від тяжкого перебігу коронавірусної хвороби», – зазначив міністр.

Очільник Міністерства охорони здоров’я особисто пересвідчився, що наразі у пунктах є вибір вакцин та достатня кількість безоплатних швидких тестів для всіх, хто звертається. Додатково Віктор Ляшко дав рекомендації щодо поліпшення пропускної спроможності. 

В особистій розмові з міністром медичні працівники підтвердили, що охочі щепитися є щодня, а вакцини вистачає повною мірою для всіх охочих. 

«Наразі триває модернізація сервісної зони на території КПВВ, де планується розміщення пункту щеплення, відділення банку, співробітників пенсійного фонду, органів соцзахисту», – додав міністр.

Додатково:

Нагадуємо, як має проходити щеплення від коронавірусної хвороби. 

Для початку медичні працівники інформують людину щодо процедури вакцинації та отримують інформовану згоду — документ, який кожен підписує перед щепленням.

Далі медичний працівник опитує людину, щоб виявити протипоказання, з’ясувати схильність до алергій. Після цього розповідає про подальші дії та можливі побічні реакції. Потім – сама медична маніпуляція (укол у передпліччя). 

Протягом 30 хвилин після щеплення людина має залишатись під спостереженням, щоб медики могли зафіксувати несприятливі події після імунізації, в разі їх виявлення, та надати необхідну допомогу. Факт вакцинації реєструють в електронній медичній картці пацієнта.