Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Віктор Ляшко: Ми потребуємо підтримки міжнародних партнерів, аби відновити медичну галузь

28 квітня 2022
477

Через війну наша медична система зазнала втрат на десятки мільярдів гривень. Тому сьогодні Україна потребує ще потужнішої підтримки міжнародних партнерів, аби відновити медичну галузь. Про це Віктор Ляшко заявив під час зустрічі з керівниками благодійних фондів, які наразі надають підтримку медичному сектору України.

Серед них: Ролоф Мюльдер – генеральний директор компанії «Hospitainer», Валерій Пишненко – голова МБФ «Фонд Добра та Любові», Олександр Дубовий – директор МБФ «Фонд Добра та Любові», Габріелла Дас – старший радник з питань здоров’я IMC, Род Валвей – директор з питань України в IMC Ukraine. 

«В Україні створено програму відбудови країни, в якій МОЗ виступає координатором донорської допомоги для розвитку системи охорони здоров’я. До відновлення нашої держави вже готові долучитися провідні європейські країни та міжнародні організації. І головне наше завдання – відновити кожну лікарню, кожен кабінет лікаря, зробити ще краще, ніж було до війни», – повідомив Віктор Ляшко.

За словами міністра охорони здоров'я, найближчим часом Україна потребуватиме фінансових ресурсів та інвестицій у фармацевтичну і медичну галузі.

Також нині значна підтримка необхідна сектору первинної медичної допомоги. Зокрема, для забезпечення автотранспортом. Окрім того, заклади охорони здоров'я, які вціліли під час атак російських терористів, сьогодні потребують додаткового матеріально-технічного оснащення, аби забезпечити медичними послугами населення. 

МОЗ дякує міжнародним партнерам за готовність підтримувати систему охорони здоров'я в такі складні часи.