Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Від початку повномасштабної війни в Україні вдалося повністю відбудувати близько 300 об’єктів медзакладів

31 травня 2023
164

Від початку повномасштабної війни російська армія продовжує прицільно завдавати удари по українській інфраструктурі, в тому числі й медичній, зокрема: по лікарнях, амбулаторіях, пологових, поліклініках тощо. 

Так, за понад 15 місяців повномасштабної війни було пошкоджено 1327 об’єктів медзакладів та ще 183 об’єкти було зруйновано повністю. Найбільших втрат зазнала медична інфраструктура Харківщини, Донеччини, Миколаївщини, Київщини та Чернігівщини.   

На сьогодні, відновлення медичної інфраструктури є одним із ключових та пріоритетних аспектів для забезпечення доступності медичної допомоги населенню. Саме тому, попри постійні ворожі обстріли та бомбардування, що суттєво ускладнює процес відновлення об’єктів, в Україні вже вдалося відновити частину медичних закладів. 

Зокрема, станом на травень 2023 року вдалося повністю відновити 284 об’єкти медзакладів, ще 319 об’єктів відновлено частково.  

Найбільше відновлених медзакладів – на Миколаївщині, Дніпровщині, Київщині, Харківщині та Чернігівщині. 

Попри тривалу війну та навантаження на медичну систему України Міністерство охорони здоров’я разом із партнерами й надалі працюватимуть над відновленням української медичної інфраструктури. Аби медична допомога була доступною кожному, хто її потребуватиме.