Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Велика Британія долучиться до реалізації Плану відновлення системи охорони здоров’я

9 серпня 2022
2151

Велика Британія з перших днів надає Україні гуманітарну підтримку та має намір долучитися до реалізації Плану відновлення системи охорони здоров’я. Про це за підсумками зустрічі з командою Foreign, Commonwealth & Development Office повідомив заступник міністра охорони здоров'я Олексій Яременко. 

За час повномасштабного вторгнення Україна вже отримала значну гуманітарну допомогу від Великої Британії. Зокрема, до нашої держави надійшло близько 60 автомобілів швидкої медичної допомоги, десятки тонн критично важливих ліків та медичного обладнання. 

«Завдяки системній підтримці міжнародних партнерів, які надають як гуманітарну, так і фінансову допомогу, наша медична система вистояла впродовж цих понад 5 важких місяців війни. Зараз ми будуємо нашу співпрацю, зокрема, й навколо післявоєнної відбудови сфери охорони здоров'я та залучаємо міжнародних партнерів до відновлення медичних закладів, які були пошкоджені російськими окупантами», – розповів Олексій Яременко. 

Наразі МОЗ фіналізує проєкт Плану відновлення системи охорони здоров'я, який безпосередньо визначатиме чіткі кроки відбудови медичної інфраструктури та механізми, як до цього процесу можуть долучитися міжнародні партнери. 

Окрім участі у процесі відновлення сфери охорони здоровʼя, фахівці Великої Британії також готові обмінюватися досвідом з українськими колегами у сфері реабілітації. За словами представників Foreign, Commonwealth & Development Office, країна планує надавати технічну та експертну підтримку українським реабілітаційним центрам. 

Нагадаємо, напередодні МОЗ повідомляв, що Україна та Велика Британія співпрацюватимуть у питаннях реабілітації.