Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Вакциновані «супергерої»: 60 тисяч книжок про важливість дитячих щеплень отримали ЦКПХ для роботи у громадах

12 вересня 2023
325

Центри контролю та профілактики хвороб посилюють інформування дорослих та дітей про важливість вакцинації. В ході проведення виїзних вакцинальних сесій, роз’яснювальних візитів до навчальних закладів та під час організації щомісячних акцій, спрямованих на профілактику інфекційних захворювань, на рівні своїх областей фахівці роздають батькам короткі збірки питань та відповідей на найпоширеніші запитання про вакцинацію. А саме: довідник «Відповіді на складні запитання батьків про вакцинацію», «100+ відповідей на запитання про вакцинацію проти COVID-19» та «Казка про те, як стати супергероєм». Ці матеріали спеціально розроблені медичними експертами та допомагають медикам проводити роз’яснювальну роботу в громадах про важливість щеплень серед батьків та дітей, використовуючи зрозумілу і просту термінологію. 

Для роботи із дітьми, щоб усунути страх вакцинації та пояснити у формі гри важливість щеплень, центри контролю та профілактики хвороб отримали казки-розмальовки. Цього місяця дитячу літературу отримали ЦКПХ у 8 областях: Вінницькій, Житомирській, Івано-Франківській, Київській, Одеській, Тернопільській, Чернівецькій та Чернігівській. Частину примірників передано до медзакладів та закладів освіти. 

Також частина друкованої продукції буде використовуватися експертами проєкту USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я» та агентами змін з вакцинації (це представники громадських організацій, медичних установ, освітяни, активні батьки) під час заходів, присвячених питанням рутинної вакцинації.