Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Криголам «Ноосфера» прямує на станцію «Академік Вернадський» із вакцинами для українських полярників

16 лютого 2022
906

Міністерство охорони здоров’я України піклується про кожного жителя нашої країни. Навіть, якщо вони перебувають у найвіддаленіших куточках світу. Так зараз флагман українського науково-дослідного флоту криголам «Ноосфера» прямує на станцію «Академік Вернадський» з 66 дозами вакцини Комінарті на борту, щоб вакцинувати полярників, які відправилися ще минулого року на станцію, від COVID-19.

Для забезпечення дотримання всіх норм холодового ланцюга, на судні вакцини помістили у морозильну камеру, яка працює в режимі -70 градусів за Цельсієм.

«Нам важливо, щоб кожна людина могла отримати надійний захист від ризиків COVID-19, тим більше там, де можливості доступу до медицини досить обмежені, - говорить Віктор Ляшко, міністр охорони здоров’я України. – Якщо вже навіть в Антарктиді є можливість зробити першу, другу чи бустерну дозу, чого зволікати тим, у кого є безліч варіантів для вакцинації? Захистіть себе та рідних – вакцинуйтеся!».  

Для отримання щеплення від COVID-19 потрібно записатися до найближчого пункту чи центру вакцинації та прийти на визначений час з паспортом і кодом. Декларація з сімейним лікарем для отримання щеплення не потрібна. Відповіді на часті запитання, а також всю інформацію про перебіг вакцинації шукайте на сайті vaccination.covid19.gov.ua