Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

В Україні повністю відновили 421 об’єкт медзакладів, пошкоджених росією, ще 413 – у процесі відновлення

13 листопада 2023
169

Станом на майже середину листопада 2023 року в Україні вже вдалося відновити повністю або частково 834 об’єкти медзакладів. З них 421 об’єкт відновлено повністю та ще 413 – частково. Найбільше відновлених медзакладів – у Миколаївській, Дніпропетровській, Київській, Харківській, Чернігівській та Херсонській областях. 

За понад півтора року війни російська армія продовжує цілеспрямовано та жорстоко обстрілювати українську цивільну інфраструктуру, в тому числі й медичну. Зокрема, ворог руйнує амбулаторії, лікарні, пологові, поліклініки тощо. 

Однак, попри системні ворожі атаки та бомбардування, одним із пріоритетом для держави є відбудова медичної інфраструктури. Саме тому у країні тривають роботи з відновлення. Щоб кожен пацієнт, в кожному куточку України мав безперешкодний доступ до потрібних медичних послуг. 

Тому МОЗ разом із партнерами продовжують працювати задля відбудови українських медзакладів та створювати умови, щоб наші лікарі попри війну могли повноцінно працювати та надавати потрібну медичну допомогу пацієнтам. 

Зазначимо, що загалом від початку повномасштабної війни ворог пошкодив 1468 об’єктів медзакладів та ще 193 об’єкти зруйнував повністю (відновленню не підлягають). Найбільших втрат зазнала медична інфраструктура Харківської, Донецької, Дніпропетровської, Миколаївської, Херсонської,  Запорізької, Київської та Чернігівської областей. 

Нагадаємо, нещодавно МОЗ повідомляло про відновлення Миколаївської обласної дитячої клінічної лікарні, яка була пошкоджена росіянами ще на початку повномасштабної війни.