Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

В пасажирів та членів екіпажу авіарейсу із Уханю не виявлено жодних симптомів гострих респіраторних захворювань

20 лютого 2020
6193

Міністерство охорони  здоров’я поспілкувалось із медиками, які супроводжували людей на борту авіарейсу із Уханю. Під час польоту та посадки літака у жодного пасажира  та члена екіпажу не було виявлено симптомів гострих респіраторних захворювань. 

Всі люди, що прибули із Уханю будуть транспортовані до місця обсервації – медичний центр Національної гвардії України «Нові Санжари» у Полтавській області. 

Психоемоційний стан всіх пасажирів у нормі. Але вони все ще потребують підтримки та розуміння зі сторони співгромадян. 

Нагадаємо, на борту літака перебували 45 українців, 27 іноземців та члени екіпажу, серед яких 3 медика. 

Одразу після приземлення здійснені всі заходи безпеки: літак відправлений на санітарну стоянку. Всі переміщення та прикордонний контроль евакуйованих проведений із дотриманням протиепідемічних заходів. 

Медики протягом всього періоду обсервації (14 днів) будуть проводити медико-санітарне спостереження як мінімум двічі на день всіх, хто перебуває в ізоляції.

Додатково, люди, які перебуватимуть в обсерваторі, матимуть контакти медичних працівників, щоб у разі погіршення їхнього стану здоров’я або появи симптомів, які можуть свідчити про розвиток гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом, їх було госпіталізовано в інфекційний стаціонар. В такому випадку, в інфекційному відділенні їм буде надаватися медична допомога і проводитися подальша діагностика.

Після прибуття до місця обсервації транспорт, яким перевозять евакуйованих  та членів команди, пройде дезінфекційну обробку.

Читайте також