Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Усі найбільші фармацевтичні підприємства працюють – Олександр Комаріда

27 травня 2022
183

Найбільші фармацевтичні виробники продовжують працювати стабільно та отримувати необхідну сировину з Європи.  Про це повідомив перший заступник міністра охорони здоров’я Олександр Комаріда.

«Фактично всі найбільші підприємства зараз працюють. Хтось почав працювати вже з четвертого дня війни, хтось - з другого тижня. Але навіть зупинка фармацевтичного заводу не означає, що ліки з нього перестають їхати до дистриб'юторів і до аптек. Зараз фармвиробники працюють досить стабільно, сировина продовжує їхати», – відзначив Олександр Комаріда.

За словами першого заступника, сировина для виготовлення ліків надходить через європейські хаби, навіть якщо українські виробники мають прямі контракти з виробниками сировини. Нині інгредієнти надходять через Польщу, Румунію, а далі – автотранспортом до України.

Водночас говорити про те, оцінювати динаміку обсягів виробництва лікарських засобів рано: 

«Щоб говорити, зменшилося чи збільшилося виробництво, пройшло дуже мало часу. Для того, щоб зробити якісний аналіз, потрібно взяти дані хоча б за другий квартал. Якщо говорити про перший квартал, то він абсолютно не показовий, бо тоді майже два місяці був мирний час», – додав Олександр Комаріда.