Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Уряд звільнив від оподаткування перелік обладнання для виробництва вакцин чи ліків для профілактики COVID-19, що ввозиться в Україну

17 листопада 2021
2324

Кабінет Міністрів України доповнив перелік товарів, спрямованих на запобігання COVID-19, окремим обладнанням для виробництва вакцин та лікарських засобів для профілактики коронавірусної хвороби COVID-19, операції з ввезення якого на митну територію України звільняються від оподаткування податком на додану вартість. Відповідні зміни були ухвалені постановою Уряду під час засідання 17 листопада.

Так, фармацевтичні виробники лікарських зможуть ввозити обладнання для своїх виробництв за пільговими умовами. Це сприятиме, зокрема, організації виробництва вакцин в Україні, розширенню кількості необхідних препаратів для профілактики коронавірусної хвороби, що виробляються в Україні, та збільшенню обсягів їх виробництва.

“Ми повинні бути готові і до наступних можливих хвиль COVID-19, і до будь-яких інших захворювань. І незалежними від інших країн ми зможемо стати завдяки сучасному виробництву лікарських засобів, - пояснює перший заступник міністра охорони здоров’я Олександр Комаріда. - Завдяки ухваленій Кабміном постанові фармвиробники зможуть імпортувати обладнання для виробництва вакцин та інших препаратів, необхідних для профілактики COVID-19 з державними пільгами та звільненням цього обладнання від оподаткування. Так ми зможемо налагодити власне виробництво і вакцин, і інших, наприклад, антибактеріальних, препаратів, які необхідні пацієнтам”.