Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Уряд виділив додаткові кошти на централізовану подачу кисню для лікарень Сумської та Черкаської областей

3 листопада 2021
2479

Кабінет Міністрів України виділив додаткові кошти на забезпечення централізованою подачею кисню ліжкового фонду лікарень Черкаської та Сумської областей. Відповідне рішення ухвалили під час засідання Уряду 3 листопада. 

Йдеться про 28 млн гривень для Сумської області та 26,3 млн для Черкаської області. 

Епідеміологічна ситуація в регіонах та зростання кількості госпіталізованих потребують розширення ліжкового фонду для надання стаціонарної допомоги пацієнтам з COVID-19. Саме тому виникла додаткова потреба у видатках на забезпечення централізованою подачею кисню. 

Очікується, що встановлення систем централізованого киснепостачання відбудеться до 22 грудня 2021 року. Відповідна проєктно-кошторисна документація вже розроблена. 

Раніше Сумській області вже виділяли 26,5 млн гривень, а Черкаській – 16 млн гривень для забезпечення централізованою подачею кисню медзакладів регіонів. 

Нагадаємо, наразі 16 регіонів перебувають на червоному рівні епіднебезпеки та лише дві області відповідають показникам жовтого рівня. Більше про правила роботи в умовах карантину можна прочитати за посиланням.