Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Уряд ухвалив постанову, яка дозволить пришвидшити відбудову зруйнованих війною медзакладів

6 жовтня 2022
903

Кабінет Міністрів України вніс зміни до Порядку використання коштів з рахунка для задоволення потреб охорони здоров’я в рамках платформи UNITED24.

Зокрема, розширено напрями спрямування коштів, окрім медичного забезпечення додано можливість спрямовувати кошти на модернізацію державних та комунальних закладів охорони здоров’я, що були пошкоджені внаслідок бойових дій, а також оновлення та модернізацію державних та комунальних багатопрофільних лікарень інтенсивного лікування. 

Таке рішення дозволить забезпечити роботу та надання медичних послуг у закладах охорони здоров’я, що були пошкоджені через військову агресію росії проти України. А також забезпечити необхідне оновлення багатопрофільних лікарень інтенсивного лікування, що є особливо актуальним під час дії воєнного стану та відбудови інфраструктури України після війни. 

Також документом визначено, що в разі необхідності проведення цільового збору на першочергові потреби охорони здоров’я МОЗ може сформувати перелік таких потреб та подати їх на затвердження відповідній комісії, що забезпечує розподіл ресурсів на медицину у рамках платформи UNITED24. Після надходження коштів комісія ухвалює рішення про їх спрямування на потреби охорони здоров’я, визначені в затвердженому переліку, що є підставою для проведення відповідних процедур закупівель. 

Нагадаємо, з моменту повномасштабного вторгнення російські терористи пошкодили та зруйнували 1038 медичних закладів. Тому модернізація закладів (як при відновленні, так і при оновленні з урахуванням потреб регіонів та населення) є стратегічною метою для Міністерства охорони здоров’я, адже це прямо пов’язано з якістю надання медичної допомоги українцям.