Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Уряд ухвалив низку заходів протидії коронавірусу штаму Дельта

25 червня 2021
50327

Кабінет Міністрів України вніс зміни до карантинних норм для протидії поширенню коронавірус штаму Дельта. Про це повідомив заступник міністра-головний державний санітарний лікар Ігор Кузін. 

“Перш за все ми будемо проводити контроль стану здоров’я прибулих з країн, де цей штаv коронавірусу вже поширений. Для цього розгорнуть пункти тестування на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2 в пунктах пропуску через державний кордон”, - коментує рішення Уряду Ігор Кузін. 

Для перетину державного кордону іноземцям (крім тих, хто має посвідку на постійне проживання в Україні) та особам без громадянства старше 12 років, які прибули з Республіки Індія, Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії, Російської Федерації, Португальської Республіки або перебували на їх території не менше семи днів протягом останніх 14, потрібно пройти безпосередньо в пунктах пропуску (пунктах контролю) експрес-тестування на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2. За наявності негативного результату їм дозволять потрапити в Україну. 

У разі відсутності такого результату або відмови від тестування прикордонник відмовляє такій особі у перетині державного кордону в порядку, визначеному статтею 14 Закону України «Про прикордонний контроль».

Громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які постійно проживають на території України (крім тих хто молодше 12 років) та прибули в Україну з Республіки Індія, Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії, Російської Федерації, Португальської Республіки або перебували на їх території не менше семи днів протягом останніх 14 днів також здійснюють експрес-тестування на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2 безпосередньо в пунктах пропуску (пунктах контролю). В разу позитивного результату вони підлягають обов’язковій самоізоляції або обсервації. 

Працівники Національної поліції забезпечують супровід осіб, які підлягають обсервації, від зони прикордонного контролю до санітарної зони для їх подальшого транспортування до місць обсервації або до закладів охорони здоров’я для їх госпіталізації.

Санітарні зони облаштовуються поза межами території пунктів пропуску  (пунктів контролю) через державний кордон.

Список країн буде переглядатися та оновлюватися в залежності від епідемічної ситуації. 

Нові норми будуть діяти з 2 липня 2021 р.