Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Уряд підтримав продовження співпраці зі спеціалізованими закупівельними організаціями для Міністерства охорони здоров’я

9 грудня 2021
418

Кабінет Міністрів України підтримав внесення змін до Закону України “Про публічні закупівлі”, які, у разі ухвалення Верховною Радою України, дозволять Міністерству охорони здоров’я продовжити закупівлі лікарських засобів, медичних виробів та допоміжних засобів до них особою, уповноваженою на здійснення закупівель у сфері охорони здоров’я, та із залученням спеціалізованих організацій, які здійснюють закупівлі.

Йдеться, зокрема,  про співпрацю з міжнародними спеціалізованими організаціями, що здійснюють закупівлі, наприклад, UNICEF, ПРООН, Crown Agents та ін. Термін співпраці з ними подовжується до 30 квітня 2023 року.

“МОЗ користується послугами спеціалізованих закупівельних організацій з 2015 року. І хоча нині частка залучення міжнародних організацій до закупівель скорочується завдяки якісній роботі ДП “Медзакупівлі України”, допомога Crown Agents, UNICEF та інших організацій є вкрай важливою, особливо для закупівель вакцини проти COVID-19 та лікарських засобів для лікування COVID-19 у провідних виробників таких препаратів, адже вони мають спільні довгострокові контракти”, – пояснює міністр Віктор Ляшко.

Нагадаємо, що Міністерство охорони здоров’я підписало контракт із компанією Pfizer на постачання вакцини від COVID-19 на 2022-2023 роки. Протягом цього часу Україна отримуватиме по 25 млн доз вакцин щорічно.