Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Українські та словацькі медики разом надаватимуть допомогу внутрішньо переміщеним українцям

17 червня 2022
592

Від початку повномасштабної війни в Україні, українські медики у надскладний час продовжують працювати та надавати медичну допомогу всім постраждалим українцям. 

Для підтримки та посилення команди українських фахівців до України приїздить багато іноземних медиків. Загалом вже близько 350 медичних працівників із різних країн приїхали до нашої країни, аби надавати допомогу тим, хто потребує її в умовах війни.

Нині мова йде про співпрацю українських лікарів та медиків зі Словацької гуманітарної медичної організації «STEP-IN». Вони будуть працювати у мобільних бригадах, які протягом 6 місяців надаватимуть медичну гуманітарну допомогу вимушеним переселенцям із різних населених пунктів України. 

Серед українських медиків, які долучилися до команд, є сімейний лікар, сестра медична та гештальт-психотерапевт. 

Представники міжнародної організації «STEP-IN» допомагатимуть українським медикам бути краще підготовленими до надзвичайних ситуацій, особливо під час війни, та оперативно надавати потрібну медичну допомогу населенню. 

Міністерство охорони здоров’я України висловлює вдячність закордонним колегам за допомогу та підтримку, а також за важливий обмін досвідом з українськими медиками.

Довідка. Словацька неурядова організація «STEP-IN» має значний досвід надання медичної гуманітарної допомоги біженцям, внутрішньо переміщеним особам, місцевому населенню в інших країнах у період надзвичайних ситуацій.