Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Українські лікарні отримали ще 110 генераторів від міжнародних партнерів

2 серпня 2022
3247

До українських лікарень прибула одна з найбільших партій потужних генераторів від міжнародних партнерів. 

110 генераторів змінного струму було поставлено в рамках проєкту міжнародної технічної допомоги «Забезпечення енергетичної стабільності лікарень України». Кожен з них у разі надзвичайної ситуації дозволить забезпечити безперебійну роботу кисневої станції, операційних та реанімації. 

«Ми розуміємо, що російські терористи і надалі продовжують завдавати ударів по критичній медичній інфраструктурі. Тому спільно з міжнародними партнерами докладаємо максимум зусиль, аби наші лікарні були забезпечені всім необхідним для нормальної роботи за будь-яких умов. Завдяки цим потужним генераторам у медзакладах безперебійно працюватиме обладнання в операційних та реанімаціях, де кожна хвилина без електроенергії може коштувати пацієнту життя»,  – розповів Богдан Боруховський. 

За словами заступника міністра охорони здоров'я, генератори розподілені між медзакладами, які працюють у прифронтових та фронтових регіонах, а також лікарнями на Заході України, які наразі приймають найбільшу кількість пацієнтів. 

Генератори надано в рамках проєкту «Забезпечення енергетичної стабільності лікарень України», що виконується Управлінням ООН із обслуговування проєктів в Україні (UNOPS) за підтримки Українського Гуманітарного Фонду (UHF).

Нагадаємо, напередодні МОЗ разом з партнерами доставив понад пів сотні генераторів автономного електропостачання для потреб медичних закладів.