Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Україна отримала від уряду Кореї 10 автівок швидкої допомоги

20 лютого 2024
226

Міністерство охорони здоров’я України отримало від уряду Кореї 10 «швидких» для надання невідкладної медичної допомоги під час війни. Автівки використовуватимуться для надання необхідної допомоги пацієнтам, які потребують додаткових заходів для підтримки життя під час транспортування до лікарень та між лікарнями.

«За майже два роки повномасштабної війни росія пошкодила 103 автівки екстреної медичної допомоги, 258 знищила та ще 125 захопила. І це в умовах, коли потреба у “швидких” стрімко зросла. Крім цього, медична інфраструктура постійно знаходиться під обстрілами та атаками з боку ворога. Наша задача попри все забезпечити пацієнтам необхідну медичну допомогу. Дякуємо всім партнерам за надійне плече підтримки та допомогу. Передані урядом Кореї 10 автівок швидкої допомоги допоможуть нашим героїчним медикам врятувати ще більше людських життів», — зазначає міністр охорони здоровʼя України Віктор Ляшко.

Автомобілі невідкладної допомоги обладнані засобами, що дозволяють надавати життєво необхідну допомогу пацієнтам під час медичного транспортування.

«Ми сподіваємося, що завдяки машинам швидкої допомоги, наданими Кореєю, можливо буде врятувати більше дорогоцінних життів. Крім того, наш уряд надалі надаватиме практичну підтримку в медичній та реабілітаційній сферах для народу України в майбутньому». — зазначив посол Республіки Корея в Україні Кім Хьонг Те.

Загалом Корея планує передати 100 автівок. У грудні минулого року Україна вже отримала 30 автомобілів швидкої допомоги, до кінця березня поточного року будуть доставлені ще 70 «швидких».

З початку повномасштабної війни Корея неодноразово допомагала системі охорони здоровʼя України, надсилаючи вакцини, медичні вироби, лікарські засоби.