Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Україна отримала від Франції автівки швидкої допомоги

31 березня 2022
681

21 автомобіль швидкої медичної допомоги надійшов до України від громад Франції. Тож українська «екстренка», лікарі якої під кулями та вибухами виїжджають на порятунок громадян, — отримає нові «швидкі».

Як повідомляє заступник міністра охорони здоров'я Олексій Яременко, наразі російські окупанти, всупереч міжнародним конвенціям, здійснюють численні напади на бригади екстреної допомоги. 

Зокрема, з початку повномасштабного російського вторгнення кулі ворога влучили у  67 автомобілів швидкої медичної допомоги. 

«Російські окупанти, які діють сьогодні як справжні злочинці, знищують абсолютно все на своєму шляху. Вони безжально обстрілюють лікарні та автомобілі швидкої допомоги, в яких наші мужні лікарі, просто під обстрілами, рятують життя українців. За понад місяць війни 67 «швидких» стали мішенню для ворога та потрапили під обстріли. Тому велика подяка нашим французьким колегам, які розуміють наші потреби та в максимально короткі терміни доставляють автівки», — заявив заступник міністра.

«Швидкі» Fiat, Renault та Citroën були закуплені коштом громад Франції. Наразі гуманітарні автомобілі швидкої медичної допомоги вже прямують у регіони, де тривають активні бойові дії. 

Найближчими днями автівки розпочнуть роботу в центрах екстреної медичної допомоги поблизу лінії фронту. 

Нагадаємо, що напередодні 18 «швидких» від міжнародних партнерів було доставлено на Харківщину. Окрім того, 50 військових автомобілів швидкої допомоги передано для потреб ЗСУ.