Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Україна отримала ще дві броньовані автівки швидкої медичної допомоги

20 грудня 2023
190

Ще дві броньовані автівки швидкої медичної допомоги, що придбані коштом, зібраним у межах ініціативи UNITED24, уже в Україні. Це останні автівки із закуплених 13 таких «швидких».  Всі вони уже знаходяться в Україні і підготовлені до порятунку поранених.

Особливість броньованих швидких – висока прохідна спроможність. Вони можуть їхати «на спущеному колесі» від 50 до 150 км залежно від ваги машини та якості дороги.

Важливо також, що «швидкі» відповідають балістичним стандартам НАТО, а саме: стандарту STANAG 4569 рівня II. Це означає, що їх броня захищає від ураження боєприпасами кінетичної дії, осколків снарядів польової артилерії та підриву саморобних вибухових пристроїв. 

«Дякую всім, хто підтримує нас в складний час повномасштабної війни. Броньовані автівки – безпечне транспортування, а значить більше врятованих життів українців», – говорить заступниця міністра охорони здоров’я Марія Карчевич. 

Броньовані «швидкі» спеціально виготовляли під замовлення в Канаді – їх кількість у світі обмежена.

Вартість усіх доставлених машин  становить 124 млн грн. Нагадаємо, 13 броньованих машин придбано коштами, зібраними через UNITED24.