Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Україна отримала перші 117 тис. доз Comirnaty / Pfizer за кошти державного бюджету

26 травня 2021
84279

В Україну прилетіли 117 000 доз вакцини Комірнати проти COVID-19 виробництва Pfizer-BioNTech. Це перша партія цієї вакцини, яку закуповують державним коштом через міжнародну агенцію Crown Agents. Усього до кінця цього тижня у країні доставлено 167 310 до цього препарату.

Вакцину з цієї партії використовують для з’єднання таких груп:

  • працівники сфери освіти (додаткова потреба); 
  • особи з першого та іншого етапу, зокрема медики (не щепились раніше); 
  • військовослужбовці Збройних сил України, співробітники структур державної безпеки;
  • представників іноземних дипломатичних установ в Україні.

В Україні щепитимуть проти COVID-19 представників дипломатичних місій інших держав. Наявність останньої вакцини - використання наших дипломатів, які працюють у цих країнах та забезпечують підтримку наших громадян, що переглядають за кордон.

Вакцинація здійснювати організовано, мобільними бригадами. За кожною людиною, яка отримала щеплення першою дозою Comirnaty / Pfizer, буде зарезервована друга доза від однієї ж партії. 

Вакцина Комірнаті (Комірнаті) - це мРНК-вакцина проти COVID-19, виготовлена ​​німецькою біотехнологічною компанією BioNTech спільно з американським фармакологічним концерном Pfizer. 

Ефективність вакцини становить 95%. Для повноцінної імунізації потрібно отримати дві дози з інтервалу за 21-28 днів. 

Україна раніше отримала 590 850 доз вакцини Comirnaty / Pfizer-BioNTech коштом донорів в межах COVAX - глобальної ініціативи з рівномірного розподілу вакцину проти COVID-19. Вакцина розподілена для таких цільових груп - персонал та мешканці будинків для інших людей та спеціалізованих інтернатів, освітян та інші групи з першого та іншого етапів вакцинації.

Крім того, Міністерство охорони здоров'я досягло домовленості з компанією Pfizer про встановлення в Україні в 2021 році 20 мільйонів доз вакцини Pfizer-BioNTech

Дізнайтеся більше про вакцинацію від COVID-19 на веб-сайті vaccination.covid19.gov.ua та за телефоном контактного центру МОЗ 0 800 60 20 19 .