Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Україна отримала партію гуманітарної допомоги зі США

14 травня 2022
435

15 тонн ліків для невідкладної допомоги та лікування хронічних хвороб надійшли до України із США. Серед них: препарати для замісної гормональної терапії, нейролептики, антидепресанти, протипухлинні, препарати для лікування серцево-судинних захворювань та хвороби Паркінсона тощо. 

Гуманітарний вантаж надіслано американськими благодійними організаціями Heart to Heart International та HOPE worldwide.

«Я дякую благодійникам, які передали чергову партію допомоги для МОЗ. Це не перший вантаж, який ми отримуємо від цих організацій. Цього разу ми отримали достатньо широкий перелік номенклатури медикаментів та витратних матеріалів, в яких є потреба», – прокоментувала заступниця міністра Марія Карчевич. 

Отримані ліки та медичні вироби вже були розподілені між лікарнями, переважно у східних та південних областях України, які зараз найбільше завантажені. Найближчими днями препарати приїдуть до лікарень та будуть застосовуватися при наданні медичної допомоги для цивільного населення та військових. 

Наостанок слід підкреслити, що МОЗ докладає максимум зусиль, аби кожна лікарня, що знаходиться поблизу лінії фронту, була забезпечена необхідними ліками, обладнанням та витратними матеріалами, необхідними для порятунку життя та здоров’я українських громадян.