Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Україна отримала партію гуманітарної допомоги із США

28 березня 2022
1716


13 тонн ліків для невідкладної допомоги та лікування хронічних хвороб надійшли до України із США. Серед них: численні засоби для лікування травм, ліки проти інфекційних хвороб, гіпотензивні засоби тощо. Загальна вартість допомоги, наданої Україні, складає понад 20 мільйонів доларів.

Гуманітарний вантаж надіслано американськими благодійними організаціями Heart to Heart International та HOPE worldwide. 

Як повідомляє заступник міністра охорони здоров'я Олексій Яременко, це один з найбільших медичних гуманітарних вантажів серед тих, що надійшли до України з моменту російського вторгнення.

«Україна дякує партнерам із США, які не залишили нас сам на сам у цей складний для нашої держави час. Завдяки численній міжнародній допомозі, мільйони громадян та тисячі закладів охорони здоров'я у різних регіонах країни вже забезпечені медикаментами, яких потребують. Нині МОЗ зосереджує зусилля на тому, аби життєво необхідні ліки та медичні вироби безперебійно постачалися в зони активних бойових дій», — зазначив Олексій Яременко

Найближчими днями отримані ліки та медичні вироби будуть розвезені до лікарень у центральних, східних та південних регіонах України, які нині найбільше потерпають від повномасштабне вторгнення російської федерації. 

МОЗ також докладає максимум зусиль, аби кожна лікарня, яка знаходиться поблизу лінії фронту, була забезпечена необхідними ліками, обладнанням та витратними матеріалами, необхідними для порятунку життя та здоров'я українських громадян. 

Нагадаємо: з моменту повномасштабного російського вторгнення до України надійшло близько двох тисяч тонн ліків та медичних виробів від країн-партнерів та численних представників українського і міжнародного бізнесу.