Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Україна отримала чергову партію гуманітарної допомоги від міжнародних партнерів

3 травня 2022
436

Міжнародний бізнес продовжує підтримувати Україну в боротьбі проти повномасштабної російської агресії, надаючи все більше гуманітарної допомоги для наших лікарень. 

Американська корпорація GE Healthcare надіслала до України необхідне медичне обладнання, яке посилить спроможність наших закладів охорони здоров'я 

«З початку повномасштабної війни, яку розв'язала росія, наші лікарі в надскладних умовах продовжують працювати у режимі 24/7 та надають допомогу постраждалим. Велика подяка нашим міжнародним партнерам, які відгукуються на запити МОЗ та допомагають забезпечити заклади охорони здоров'я всім необхідним, аби лікарі продовжували рятувати життя та здоров'я громадян», — сказав Олексій Яременко, заступник міністра охорони здоров'я. 

GE Healthcare передала українським лікарням 50 апаратів для ультразвукової діагностики, 100 моніторів пацієнта, 25 апаратів для штучної вентиляції легень та 5 мобільних рентгенівських апаратів.

Нині обладнання вже доставлено до лікарень у фронтових і прифронтових регіонах та до столиці України.

Також на початку березня американська корпорація пожертвувала ще 4 мільйони доларів на медичне обладнання для покращення матеріально-технічної бази медичних закладів нашої країни. 

Нагадаємо, що з початку повномасштабної війни, розв’язаної російською федерацією, МОЗ зібрало гуманітарної допомоги на майже 6 мільярдів гривень.