Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

У Національному інституті раку провели слідчі дії

17 серпня 2019
2735

Санкціоновані обшуки провели Управління захисту економіки в місті Києві Департаменту захисту Нацполіції слідчого управління столичної поліції за процесуального керівництва прокуратури міста Києва 16 серпня. 

Вилучено документацію у службових приміщеннях Національного інституту раку та за місцем проживання окремих лікарів, яких підозрюють у протиправній діяльності. 

Розслідування проводилося в рамках кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). 

Питання про повідомлення окремим співробітникам Національного інституту раку про підозру в учиненні злочину наразі вирішується. 

Позиція МОЗ України залишається незмінною: будь-які зловживання, шахрайства і спекуляції на здоров’ї і житті пацієнтів є неприпустимими. Міністерство готове до співпраці, аби винні понесли справедливе покарання і подібна практика не поширювалася в медичних закладах.