Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

У 2022-му на Програму медичних гарантій виділено рекордні 157,3 млрд грн – Віктор Ляшко

15 грудня 2021
732

​Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко разом із представниками НСЗУ, головами постійних депутатських комісій та керівниками регіональних департаментів охорони здоров’я обговорили проєкт стратегії розвитку системи охорони здоров’я до 2030 року. Її прийняття дасть змогу забезпечити медичних працівників гідною оплатою та умовами праці. 

​«Наступний рік – це рік, коли заробітні плати медикам мають стати ринковими. У збільшенні Програми медичних гарантій вжезакладено можливість виконати Указ Президента України щодо підвищення базового рівня зарплат медичним працівникам. Головний лікар повинен раціонально та справедливо розпоряджатися коштами лікарні згідно з фінансовим планом. Гроші, перш за все, повинні іти на закупівлю ліків, витратних матеріалів, фінансову мотивацію працівників", – зазначив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

​На Програму медичних гарантій у 2022 році передбачено рекордні 157,3 млрд грн. Це на 33,8 млрд грн більше у порівнянні з 2021 роком. 

​Також у межах бюджету Програми понад 26 млрд грн передбачено на первинну медичну допомогу, а на лікування онкологічних захворювань заплановано понад 8,3 млрд грн. На відшкодування інсулінів та лікарських засобів за програмою “Доступні ліки” у наступному році заплановано 4,6 млрд грн. 

​“Окремо хочу наголосити, що ефективність медичного закладу залежить багато в чому від керівника та управлінських рішень місцевої влади. Хочете якісну медичну допомогу - підтримуйте свої лікарні на рівні громад” – додав Міністр