Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Тернопільський національний медичний університет лідирує в українських і світових рейтингах ЗВО

11 серпня 2022
3230

Тернопільський національний медичний університет імені І. Горбачевського є одним з провідних медичних закладів вищої освіти України. Він знаний своїми інноваційними підходами в освітньому процесі, високим рівнем якості освіти, науковими досягненнями, різнобічною міжнародною співпрацею та іншим. 

Попри широкомасштабне військове вторгнення росії в Україну ТНМУ не лише продовжує працювати,  але й розвиває свій освітній і науковий потенціал, виконує потужну волонтерську місію. Високий рівень діяльності закладу неодноразово визнано світовими і загальнонаціональними рейтингами закладів вищої освіти (ЗВО). Цього року Тернопільський медуніверситет знову отримав лідерські позиції. 

За результатами рейтингу Webometrics (Ranking Web of Universities), опублікованого у липні 2022, Тернопільський національний медичний університет посів перше місце серед медичних ЗВО та десяте серед 312 закладів вищої освіти України. 

Тернопільський медуніверситет є першим серед медичних і фармацевтичних ЗВО нашої країни й у академічному рейтингу закладів вищої освіти Топ-200 Україна 2022

ТНМУ також вважається першим серед медичних закладів вищої освіти згідно з рейтингом університетів UniRank (University Ranking). 

За результатами світового рейтингу академічних і науково-дослідних установ SCImago Institutions Rankings (SIR), він визнаний третім серед медичних ЗВО.  

У консолідованому рейтингу закладів вищої освіти України за 2022 рік Тернопільський національний медичний університет імені І. Горбачевського посів четверте місце.

Державною службою якості освіти України ТНМУ визнано одним з найнадійніших університетів у провадженні діяльності у сфері вищої освіти з найнижчим показником ризику від провадження господарської діяльності серед всіх закладів вищої освіти України. 

Зазначимо, що рейтинги визначають успішність і популярність закладу вищої освіти, а також його значущість, рівень довіри і вплив у світовій спільноті. З огляду на результати вищезгаданих рейтингів можна стверджувати, що ТНМУ входить до числа найбільш впливових університетів України. І в цьому велика заслуга колективу цього закладу, який своєю щоденною кропіткою працею робить значний внесок у розвиток медичної галузі і медичної науки нашої держави.