Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Світлана Шаталова: Кошти на 300% доплати медикам виділені і вже у регіонах

29 квітня 2020
7186

Кошти на доплати медикам, які працюють з пацієнтами, хворими на коронавірус, виділені та вже надійшли у регіони. Про це на брифінгу повідомила заступниця міністра охорони здоров’я Світлана Шаталова. Зарплати медиків будуть збільшені до 300% окладу. 


«Для розрахунків МОЗ України збирало інформацію з обласних департаментів охорони здоров’я про кількість медиків, які працюють з пацієнтами з коронавірусом. На основі цих даних були виділені кошти. Медична субвенція у розмірі 552,8 млн грн була перерахована на місця 16 квітня. Додатково ми зробили наближення з останнього кварталу 2020 року на квітень місяць у розмірі 241,8 млн грн. Ці кошти надійдуть в регіони сьогодні, завтра», - повідомила Шаталова. 


Також заступниця міністра нагадала, що далі лікарні будуть отримувати оплату послуг від Національної служби здоров’я України за новими пакетами. Постановою Кабінету Міністрів минулого тижня прийнято чотири нових пакета: надання допомоги в стаціонарних умовах пацієнту з COVID-19, робота мобільних бригад для забору матеріалів для тестування, додаткова оплата роботи бригад екстреної медичної допомоги, які виїжджають до пацієнтів, та окремими  закладами охорони здоров'я, які лікували пацієнтів з COVID-19, хоча не були визначені, як опорні для цього. Цією ж постановою затверджені і тарифи на ці послуги.


«Хочу підкреслити, що у тарифи включені додаткові виплати працівникам закладів охорони здоров’я у розмірі до 300 відсотків заробітної плати, а також забезпечення пацієнтів лікарськими засобами та медичними виробами. Наголошую, що це перший тариф, який відштовхувався від реальної потреби в фінансуванні під час лікування хворих за Національним стандартом лікування. Тариф, розрахований з «низу до верху», - додала Шаталова.

Загалом на оплату послуг від НСЗУ лікарням, які лікують пацієнтів з коронавірусом виділено майже 15,8 млрд грн.