Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Станом на 29 лютого в Україні не зафіксовано жодного випадку COVID-19

29 лютого 2020
7078

У пунктах пропуску, в аеропортах країни, на лінії розмежування в районі проведення операції Об’єднаних сил та на адмінмежі з окупованим Кримом продовжується проведення температурного скринінгу.  Перевірку проводять працівники Державної прикордонної служби та медики. За 3 доби температурний скринінг провели у більше 160 тис. осіб. У випадку виявлення ознак гострих вірусних захворювань у людини проводяться додаткові дослідження.

Сьогодні у евакуйованих з Уханю людей, які перебувають на обсервації в санаторії «Нові Санжари», вдруге візьмуть забір аналізів для скринінгового дослідження на COVID-19. Це проводиться, щоб ще раз підтвердити, що всі здорові. Нагадуємо, що ні в однієї людини немає ознак гострих вірусних захворювань. 

Вчора по всій Україні у визначених медичних закладах почались навчання на випадок фіксації COVID-19. Вже відбулись навчання у Києві в Олександрівській лікарні та в Луцьку. У них взяли участь медики, рятувальники, представники поліції та органів місцевої влади.

Медична система повністю готова на випадок фіксації коронавірусу. В Україні є близько 12 тисяч ліжок в інфекційних стаціонарах, 2 тисяч лікарів-інфекціоністів та 5 тисяч інших медичних працівників, які працюють в інфекційних лікарнях та інфекційних боксах.