Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Спрощено правила розподілу медтоварів для захисників України та регіонів

10 травня 2022
440

Кабінет Міністрів України доповнив Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення здійснення медичних заходів окремих державних програм та комплексних заходів програмного характеру для ефективного та оперативного управління ланцюгами постачання централізовано закуплених лікарських засобів, медичних виробів, а також санітарного транспорту. 

«В умовах воєнного стану оперативність реагування на потреби відіграє велику роль у збереженні життів українців. Саме тому ми спрощуємо умови використання коштів та розподілу медичних товарів. Ухвалені зміни дозволять швидше реагувати на нові виклики та централізовано розподіляти закуплені медичні товари, в тому числі санітарний транспорт, до силових відомств, – коментує перший заступник міністра охорони здоров’я Олександр Комаріда. – Крім того, ми отримали можливість швидко розподіляти такі товари і до регіонів, де стало більше пацієнтів». 

Ухвалені зміни до постанови доповнюють Порядок використання коштів новими пунктами, які дозволять розподіляти лікарські засоби, медичні вироби, допоміжні засоби до них та спеціалізованого санітарного транспорту, закуплених у межах бюджетних призначень, між:

  • Службою безпеки України,
  • Міністерством оборони України,
  • Міністерством внутрішніх справ України,
  • Збройними силами України,
  • Національною гвардією України,
  • Національною поліцією України. 

Також постанова передбачає внесення змін до Порядку для забезпечення можливості Міністерства охорони здоров’я розподіляти товари і послуги, замовлені для регіонів, в яких ведуться активні бойові дії, до інших регіонів, а також визначати потребу в товарах, необхідних для надання медичної допомоги в умовах воєнного стану, на національному рівні.