Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Сьогодні черговий етап пом’якшення карантину – Віктор Ляшко

10 червня 2020
2379

10 червня пом’якшення карантинних заходів буде можливе для тих областей, які досягли критеріїв, визначених постановою Уряду про запровадження адаптивного карантину. Про це повідомив на брифінгу заступник Міністра охорони здоров’я - Головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко. 

«Сьогодні у нас є декілька областей, які перевищують показник інцидентності 12 на 100 тисяч населення. Зокрема, це м. Київ, Волинська, Житомирська, Закарпатська, Львівська, Рівненська та Чернівецька області. Ці області не можуть застосувати пом’якшення карантинних заходів», - прокоментував Головний державний санітарний лікар України.  

Черговий етап пом’якшення карантинних заходів стосується наступних сфер.

Дозволяється відкривати заклади культури і проводити культурні заходи в тих областях, які досягли критеріїв. Також дозволяється відкривати заклади, що надають послуги з розміщення, окрім дитячих закладів оздоровлення і відпочинку. 

Також Віктор Ляшко наголосив, що до всіх сфер, які у рамках адаптивного карантину дозволено відкривати, прописані тимчасові рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів.