Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Символи українських міст закликають щепитися від COVID-19 у центрах вакцинації 

13 липня 2021
6514

У містах України активно відкриваються та працюють центри масової вакцинації проти COVID-19. Станом на 13 липня таких центрів понад 200. Аби привернути до них увагу українців, закликати їх щепитися та зробити досвід взаємодії з центрами приємним, Міністерство охорони здоров'я України спільно з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) запустили кампанію «Час вакцинуватися». 

Створено серію зовнішньої реклами для найбільших населених пунктів України, де ілюстровані символи українських міст звертаються до їхніх мешканців та нагадують, що їм час вакцинуватися.

Так, наприклад, львів'яни зустрічають на вулицях мальованого, проте добре відомого їм лева, який є історичним символом заснування міста. Кияни — Кия, Щека, Хорива та Либідь, засновників столиці. Харків’яни — козака Харько, міфічного персонажа, який за легендою заснував однойменне місто. Одесити — дюка де Рішельє, якого у свій час мешканці міста називали «наш дюк» та вважали засновником Одеси. А ось Дніпряни — кам’яних баб, людиноподібних статуй, яких давні люди вважали ідолами-оберегами міста.

Для інших міст створили загальний постер, на якому зображено годинник, який продовжує ідею про те, що для всіх нас настав час вакцинуватися.

Зовнішня реклама не лише нагадує про потребу та важливість вакцинації, а позитивно та персоналізовано інформує про відкриття в містах центрів вакцинації, щоб кожен знав, куди йти та телефонувати, щоб захиститися від COVID-19.

Якщо ви хочете отримати брендинг для центрів масової вакцинації, будь ласка, пишіть на [email protected] і вам надішлють матеріали.

Кампанія була створена за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Довідково:

Нагадуємо, що щепитися в центрі вакцинації може будь-яка повнолітня людина. Зареєструватися можна через сайт “Дія” - diia.gov.ua, додаток “Дія” - go.diia.app або контакт-центр МОЗ: 0 800 60 20 19. Після реєстрації потрібно дочекатися дзвінка з запрошенням на певну дату і час щеплення чи просто прийти до центру та отримати щеплення, дотримуючись живої черги.

Повний список центрів та режим їхньої роботи за посиланням: bit.ly/v_points 

Дізнавайтеся більше про вакцинацію проти COVID-19 на сайті vaccination.covid19.gov.ua.