Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Щоб ефективніше боротися з коронавірусом, спрощуємо реєстрацію дезінфекційних засобів - Ілля Ємець

20 березня 2020
10539

Міністр охорони здоров’я України Ілля Ємець пропонує врегулювати питання реєстрації дезінфекційних засобів, що дозволить ефективно проводити протиепідемічні заходи проти поширення коронавірусної інфекції в Україні. 

Це сприятиме розробці та надходженню на ринок України нових ефективних та безпечних дезінфекційних засобів, попередженню поширення на території України захворювань COVID-19, зменшенню випадків внутрішньолікарняної інфекції, а отже, і витрат на лікування пацієнтів. 

Проект відповідної постанови Міністерство охорони здоров’я подало на розгляд Кабінету Міністрів України, який сьогодні, 20 березня, збереться на позачергове засідання. 

“Проектом постанови пропонується продовжити можливість реєстрації дезінфекційних засобів на підставі позитивних висновків державної санітарно-епідеміологічної експертизи до набуття чинності нових порядків дослідження специфічної активності, безпечності, якості дезінфекційних засобів та їх випробування на практиці, які вже розробляються Міністерством охорони здоров’я України”, - зазначено у пояснювальній записці до проекту постанови. 

Нагадаємо, що у зв’язку з поширенням COVID-19 в Україні значно зросла потреба у дезінфекційних засобах.  Враховуючи тривалий проміжок часу, необхідний для проведення досліджень нових дезінфікуючих засобів і їх випробування на практиці, тобто неможливість швидко здійснити реєстрацію засобів, є загроза виникнення дефіциту дезінфекційних засобів на ринку України та значне підвищення їх вартості, що може призвести до неконтрольованого поширення коронавірусу.