Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Ще п’ять дитячих апаратів штучної вентиляції легень уже в медзакладах Дніпропетровської, Запорізької та Полтавської областей

1 вересня 2022
2220

Ще пʼять стаціонарних дитячих апаратів штучної вентиляції легень (ШВЛ), закуплені ДП «Медичні закупівлі України» коштом UNITED24, доставлені до медичних закладів Дніпропетровської, Запорізької та Полтавської областей.

Через стрес, спричинений війною, в Україні дедалі більше народжується недоношених дітей або дітей з патологіями. 

«Коли нам доставили апарат ШВЛ Hamilton C3 neo, ми дивились на нього як на космічний ґаджет, — розповідає заступниця головного лікаря Запорізького обласного перинатального центру Наталія Богуславська. — У  нашому медичному закладі без передчасних пологів не минає жодної доби. Тому ШВЛ потрібен як ніколи».

Цю думку продовжує завідувачка відділення анестезії Кременчуцького перинатального центру Ірина Ворінець. За її словами деякі немовлята до місяця, а то й місяць бувають підключені до апаратів штучної вентиляції легень — допоки лікарі не виходять їх. 

«Тим Україна вже Європа, що вона демонструє цінність життя. Що на фронті, що в тилу. Так, зокрема за допомогою згаданих апаратів штучної вентиляції легень, ведеться боротьба за новонароджених вагою від 600-700 грам. До речі, ми всі маємо відношення до порятунку життів українців, коли донейтемо на ЗСУ, інші вагомі проєкти, як-от UNITED24», — говорить заступниця міністра охорони здоров'я з питань цифрового розвитку Марія Карчевич.

Долучитися до збору коштів на медичну допомогу можна за посиланням https://u24.gov.ua/uk