Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Ще 10 генераторів, придбані за кошти донорів UNITED24, будуть доставлені до медзакладів України

3 серпня 2023
191

Генератори, придбані Медичними закупівлями України за кошти, зібрані через фандрейзингову платформу UNITED24, вже доставляють до місць призначень. Зокрема, у медзаклади Вінниччини, Закарпаття, Запоріжжя, Івано-Франківщині, Кіровоградщини та Чернігівщини. 

«Усі добре пам’ятаємо торішні й навіть цьогорічні блекаути, віялові відключення електроенергії, коли окупанти цілеспрямовано влучали в енергетичну інфраструктуру країни. Тому готуємося до зими й форс-мажорів. Так, продовжуємо забезпечувати лікарні та поліклініки генераторами. Базова потреба на них – покрита. Їх достатньо для забезпечення роботи операційних, реанімації, критичного медобладнання для безперебійної роботи. Додаткові ж дозволяють надавати медичну допомогу в режимі 24/7, підключити інші медичні прилади, готувати їжу – за необхідності», – зазначає заступниця міністра охорони здоров’я з питань цифрового розвитку Марія Карчевич.

Про роботу лікарень в умовах браку або повної відсутності електроенергії на прикладі Іллінецької міської лікарні, що на Вінниччині, де були відключення світла що дві години, розказала заступниця  керівника медзакладу Аліса Поцілуйко: 

«Рятували ліхтарики. Лише реанімаційне, гінекологічне, хірургічне, пологове відділення були підключені до генератора, що у нас був. А наша лікарня на 120 хворих. Обслуговує не тільки 11-ти тисячне містечко Іллінці, а й ще три райони. За наявності ще й інших генераторів зможемо забезпечити безперебійну роботу – на випадок форс-мажорів».  

Нагадаємо, ще на початку року розпочато доставку в медзаклади генераторів, придбаних за внески донорів UNITED24. Наразі їх придбано 659.