Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Розроблено клінічну настанову лікування ігрової залежності

4 липня 2023
533

Клінічна настанова ґрунтується на даних доказової медицини про  ефективність та безпеку медичних втручань, психотерапії, фармакотерапії й організаційних принципів її надання та включає передовий міжнародний досвід лікування лудоманії. Вона стане основою для розробки і впровадження протоколу (стандарту) лікування ігрової залежності.

Документ було розроблено в рамках масштабного дослідження залежності від азартних ігор (лудоманії), яке проводилося командою експертів, соціологів та науковців громадської спілки «Центр відповідальної гри» (RGC) й Інституту психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків МОЗ України.

Нагадаємо, цього року в Україні було проведено всеукраїнське дослідження залежності від азартних ігор (лудоманії). В його рамках сформовано ряд рекомендацій, які сприятимуть попередженню та лікуванню ігрової залежності в Україні:

1) вивчено ігрову поведінку гравців та описано портрети українського гравця: 

  • «безпроблемного», 
  • «проблемного», 
  • «патологічного»;

2) розроблено валідизований тест (анкету) самодіагностики для гравця для раннього виявлення проблем з азартними іграми;

3) підготовлено клінічну настанову лікування ігрової залежності (лудоманії).

 

Довідка: Responsible Gambling Center (RGC) – громадська спілка «Центр відповідальної гри», що обʼєднує науковців, соціологів, лікарів, психологів та юристів. Серед стратегічних завдань спілки: проводити науково-дослідну роботу, навчати людей грати відповідально, захищати дітей та молодь від ризиків азартних ігор, допомагати проблемним і залежним гравцям та членам їхніх сімей, збільшувати доступність медпослуг для людей із ризиком та залежних гравців.

 Звіт за результатами дослідження можна переглянути тут. Дослідження стало можливим за підтримки компанії FAVBET.