Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Розбудова Інституту раку: МОЗ України звернулося до правоохоронних органів для перевірки тендерних умов

6 травня 2019
3073

5 квітня ДП «Державний будівельний центр Міністерства охорони здоров’я України» оголосило тендер на розбудову Національного інституту раку з очікуваною вартістю 2,46 млрд грн. Проект “Наші гроші” проаналізував тендерні умови і виявив ознаки потенційних порушень. МОЗ України звернулося до правоохоронних та уповноважених органів, щоби перевірити ці факти.

Оскільки Національний інститут раку знаходиться у підпорядкуванні МОЗ України, то Міністерство як центральний орган виконавчої влади ініціювало інвестиційних проект і затвердило титул будівництва. Розробка тендерних умов, відповідної документації і проведення тендеру - в компетенції виключно ДП «Державний будівельний центр Міністерства охорони здоров’я України». Згідно з законом, державне підприємство не погоджує тендерну документацію з МОЗ України.

Позиція МОЗ України залишається незмінною: корупційні схеми в системі охорони здоров’я неприпустимі. Щоби запобігти порушенням у тендерних умовах щодо розбудови Національного інституту раку, МОЗ України звернулося до Національної поліції України, Антимонопольного комітету України та Державної аудиторської служби України.

Читайте також