Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Роз’яснення позиції щодо інформаційної кампанії МОЗ України та Червоного Хреста у лютому 2020

21 березня 2020
3567

Роз’яснення позиції щодо інформаційної кампанії МОЗ України та Червоного Хреста у лютому 2020

У мережі набирає обертів дискусія про лютневу інформаційну кампанію щодо запобігання поширенню коронавірусу в Україні. В ній, зокрема, йдеться про підтверджені МОЗ рекомендації уникати контактів з тваринами, які нібито можуть інфікувати людину. 

У зв’язку з цим МОЗ України повідомляє: у світі справді немає лабораторно підтверджених випадків інфікування коронавірусом від домашніх тварин. Інформаційні матеріали, розроблені Червоним Хрестом, які друкувалися в лютому 2020 року, були погоджені попереднім складом МОЗ України та містили інформацію станом на кінець січня і лютого. 

Новий склад МОЗ України на чолі з Міністром Іллею Ємцем безперервно аналізує світові дослідження та динаміку поширення коронавірусу і вже з початку березня 2020 року роз’яснює, що важливе передусім дотримання гігієни та соціальної дистанції. Безпечна відстань під час поширення коронавірусної інфекції - від 1,5 метра.

Якщо ми тримаємо дистанцію з людьми задля запобігання поширенню коронавірусу, то варто дотримуватися тих самих норм і при вигулі домашніх улюбленців, уникати контакту з дикими тваринами, старанно виконувати всі гігієнічні заходи після контакту з домашніми і свійськими. Треба не тільки самим ретельно мити руки з милом, а особливо ретельно обробляти лапи тварини після прогулянки. Також під час самих прогулянок рекомендуємо уникати багатолюдних місць. 

МОЗ закликає під час карантину особливо відповідально ставитися та піклуватися про всіх членів родини, зокрема і про чотирилапих улюбленців, які для багатьох є невід’ємною частиною сім’ї.