Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Реанімобілі, придбані за кошти донорів UNITED24, уже рятують життя тяжкопоранених

2 лютого 2023
389

Реанімобілі, придбані Медичними закупівлями України за кошти, зібрані через платформу UNITED24, рятують життя українців. Їх передано центрам екстреної медичної допомоги та медицини катастроф низки областей країни, більшість — у прифронтові регіони. 

Це «швидкі» типу С, облаштовані всім необхідним для транспортування тяжкопоранених: дефібрилятором, кардіомонітором, кисневими балонами та апаратом штучної вентиляції легень.

«Ми виїжджаємо на виклики не тільки в межах Харкова, а й області, де дороги розбиті внаслідок бойових дій. А згаданий тип авто швидкої медичної допомоги — повнопривідний, тобто його можна використовувати для бездоріжжя. Крім того, часто транспортуємо тяжкопоранених, для стабілізації стану яких на догоспітальному етапі використовуємо дефібрилятори, кардіомонітори, монітори пацієнта. Приміром, цей же монітор пацієнта фельдшеру вивільняє руки, що називається, — тим часом він/вона може підключити крапельницю чи ввести ін’єкцію постраждалому, спостерігаючи за його станом на екрані згаданого медобладнання. Нещодавно так рятували чоловіка, який перебував у стані шоку після масових осколкових поранень. Везли його із Салтівки, житлового району Харкова, де “прильоти” часті», — говорить фельдшерка Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Харківської області Дарина Котляр.

«Станом на зараз окупантами знищено, пошкоджено, захоплено понад 560 автомобілів швидкої допомоги. Тож реанімобілі — одна з важливих потреб! Усього закуплено 133 «швидких» за кошти, зібрані через UNITED24», — говорить заступниця міністра охорони здоров’я з питань цифрового розвитку Марія Карчевич.

Нагадаємо, розпочато доставлення генераторів, придбаних за кошти, зібрані через UNITED24.