Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Програма «Доступні ліки» продовжує працювати

4 січня 2023
812

У  зв’язку із введенням воєнного стану на території України, Міністерство охорони здоров’я спростило процедуру видачі рецептів на ліки, які можна отримати безоплатно або з незначною доплатою.

Якщо у пацієнта немає можливості отримати електронний рецепт на препарати, передбачені програмою «Доступні ліки», рецепт можна отримати у паперовому вигляді у будь-якого лікаря, який надає первинну медичну допомогу, незалежно від того, чи підписана  у пацієнта декларація з цим лікарем. Аптеки мають приймати паперові рецепти на ліки, які входять в програму реімбурсації «Доступні ліки», та обліковувати їх у паперовій формі.  

Аптека, яка бере участь у програмі «Доступні ліки», може не надати препарати лише з об’єктивних причин: тимчасова відсутність лікарського препарату у зв’язку з логістичними та/або іншими труднощами й відсутність працівника/ків в аптеці через військові дії.

Рекомендуємо відстежувати інформацію про роботу аптек у ваших населених пунктах на офіційних мережах органів місцевого самоврядування.

Щодо аптек, у яких наявні препарати інсуліну, їхній перелік знаходиться за посиланням. Також аптеки з інсуліном можна знайти за допомогою сервісу Tabletki.ua.