Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Понад 40 вильотів здійснено у рамках експериментального проєкту з аеромедичної евакуації у січні 2022 року

7 лютого 2022
1696

42 медичних вильоти у Львівській та Київській областях було здійснено у січні завдяки проєкту з аеромедичної евакуації, що розпочався у 2021 році та втілюється спільно Міністерством охорони здоров’я і Міністерством внутрішніх справ  

Проєкт дає можливість оперативно транспортувати з віддалених районів тих, хто потребує спеціалізованої та високоспеціалізованої медичної допомоги, а також своєчасно допомагати дорослим та дітям у невідкладному стані.

Також, завдяки багатокомпонентності концепції єдиного аеромедичного простору, отримали шанс на повноцінне життя пацієнти, які чекали на пересадку серця та печінки. Тричі за попередній місяць гелікоптери Національної поліції та літак ДСНС доставляли до Львова та Києва донорські органи, здійснивши перельоти з Вінниці, Рівного та Івано-Франківська.

Наразі МОЗ планує розширення експериментального проєкту з аеромедичної евакуації: цьогоріч до нього мають долучитись як мінімум три регіони –  Івано-Франківська, Одеська та Запорізька області.

У 2022 році на реалізацію концепції єдиного аеромедичного простору  Міністерство охорони здоров’я планує перерозподілити понад 50,5 млн грн, що сприятиме забезпеченню рівного та своєчасного доступу усіх громадян України до якісної медичної допомоги та подальшому розвитку національної системи трансплантації.

Додамо, що з вересня 2021 року в рамках пілоту з аеромедичної евакуації було здійснено 106 вильотів: 56 у Київській області та 50 у Львівській.