Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Понад 3 тисячі студентів склали іспит КРОК 2 за кордоном

10 липня 2023
300

Нагадуємо, що зараз для студентів, які через повномасштабну війну та безпекову ситуацію перебувають поза межами України, триває складання компонентів тестових іспитів єдиного державного кваліфікаційного іспиту (далі – ЄДКІ). Йдеться про тестовий іспит КРОК 1 та АМПС (іспит з англійської мови професійного спрямування), а також КРОК 2. 

Так, з 20-29 червня відбулась основна сесія складання іспиту КРОК 2 за кордоном. Понад 95% здобувачів освіти від попередньо заявленої кількості закладами вищої освіти зареєструвалися для складання іспитів. Загальна кількість студентів, які складали іспит КРОК 2 за кордоном – 3 350. Додаткова сесія іспиту КРОК 2 за кордоном відбудеться з 11-13 липня.

Зазначимо, що студенти мають змогу скласти тестові компоненти ЄДКІ за кордоном у відповідних центрах сертифікаційного тестування. Для цього було залучено 322 центри у 66 країнах світу. Зокрема, це центри у США, Канаді, Великобританії, Індії, країнах Євросоюзу, Кореї, Грузії, Марокко тощо. І перелік локацій постійно розширюється.

Нагадаємо, що можливість для українських та іноземних студентів скласти ЄДКІ поза межами України та за місцем постійного проживання/тимчасового перебування стало можливим завдяки ухваленій урядом постанові КМУ від 28.03.2023 № 269 «Про внесення змін до Порядку здійснення єдиного державного кваліфікаційного іспиту (ЄДКІ) для здобувачів ступеня вищої освіти магістр за спеціальностями галузі знань “22 Охорона здоров’я”».

Детальніше ознайомитися з алгоритмом дій для здобувача освіти, який складатиме іспит КРОК 1, іспит з англійської мови професійного спрямування та іспит КРОК 2 за межами території України, можна за посиланням