Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Підтримка проєкту “Здорова Україна”: один із пріоритетів в Бюджетній декларації України на 2022-2024

15 липня 2021
6025

Підтримка медиків та закладів охорони здоров’я, президентська програма “Здорова Україна”, створення безбар’єрного простору та програма “Велике будівництво” будуть забезпечені фінасовими ресурсами у наступні три роки. Про це зазначив міністр фінансів Сергій Марченко під час виступу з приводу ухвалення Бюджетної декларації України на 2022-2024.

Також у документі йдеться, що під час формування видатків у бюджеті буде передбачене збільшення фінансування сфери охорони здоров'я за зведеним бюджетом до 5% ВВП в 2024 році. Кошти будуть направлені на розвиток системи екстреної допомоги, паліативної медичної допомоги та медичної реабілітації; відшкодування коштів вартості лікарських засобів пацієнтам, які отримують ліки за кошти державного бюджету або з незначною доплатою; закупівлю вакцин від COVID-19 тощо.

“Ми вдячні народним депутатам за підтримання Бюджетної декларації. Завдяки цьому ми зможемо більш ефективно планувати роботу галузі охорони здоров’я та акцентувати увагу на проєкті “Здорова Україна” і президентській Стратегії людського розвитку, які містять низку завдань для міністерства”, - відзначили у Міністерстві охорони здоров'я.