Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Оперативні дані щодо захворюваності на ГРВІ та грип 11-17.05.20

21 травня 2020
3043

За минулий тиждень на ГРВІ захворіли 28 072 людини, 43% з яких — діти віком до 17 років. Інтенсивний показник захворюваності становить 73,4 на 100 000 населення, що на 84,6% менше епідемічного порога по Україні.

У країні спорадичне поширення грипу. За результатами лабораторного дослідження методом ПЛР у 1 із 6 зразків матеріалів визначено вірус грипу типу B.

За тиждень не надходило повідомлень про летальні випадки внаслідок грипу. Із початку епідемічного сезону від ускладнень захворювання померла 71 людина, що підтверджено методом ПЛР; жоден померлий не мав щеплення проти грипу.

Упродовж звітного тижня проти грипу вакциновано 31 людину, а з початку епідемічного сезону щеплення зробили 238 079 людей.

Детальніше — в інформаційному бюлетені грипу та ГРВІ за тиждень.

Грип — це гостре респіраторне захворювання, спричинене вірусом. Легко передається від людини до людини переважно через кашель, чхання або ж близький контакт. Будь-хто у будь-якому віці може захворіти на грип. Симптоми грипу виникають раптово і можуть тривати від кількох днів до кількох тижнів. Не займайтеся самолікування - звертайтеся до лікаря. 

Нагадуємо, що найкраща профілактика грипу — це щорічна вакцинація.

Читайте також: Як відрізнити грип від ГРВІ, 9 народних засобів, які не допоможуть вилікувати грип: коментують лікарі, Епідемічний сезон 2019-2020: прогноз показників захворюваності.

Стаття підготовлена за інформацією Центру громадського здоров’я.